Miksi rahasta tulee olla kiinnostunut?

Kirjoittanut Helena Rostedt
10.3.2022

Miksi rahasta tulee olla kiinnostunut?

Syy on yksinkertainen ja karu: missä raha, siellä valta. Tämä pätee niin yrityselämään, politiikkaan kuin ihmisten henkilökohtaiseen elämään. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että jokainen varakas tai rikas ihminen on valtaa hamuava riistäjä, vaan tämä on vain kylmä fakta. Raha tuo valtaa, joten haluatko tosiaan vallan elämästäsi olevan jollain toisella kuin itselläsi?

Raha koskettaa meitä jokaista. Se vaikuttaa elämäämme silloin kuin sitä on, ja erityisen vahvasti silloin kun sitä ei ole. Rahaan liittyy älytön määrä tunteita, ja se on edelleenkin keskustelunaiheena tabu monen kahvipöydässä, jopa parisuhteessa. Näin ei saisi olla.

Suurin huolenaiheeni kuitenkin on se, että raha on joillekin ihmisille tabu myös omassa henkilökohtaisessa elämässä. Tällä tarkoitan sitä, että ei tunneta oman talouden numeroita, eikä uskalleta ottaa niistä selvää. Tämä on erittäin haavoittuva tilanne. Elämässä voi tapahtua milloin vain suuria, odottamattomia muutoksia, ja mikäli oma rahatilanne on retuperällä, voi seuraukset olla katastrofaaliset

Raha mahdollistaa

Sanotaan, että raha ei tee ihmistä onnelliseksi. Minun korvaan se särähtää, koska kyllä raha vaikuttaa onnellisuuteen. Varakkaana ja rikkaana ihminen pääsee eroon kaikista köyhyyteen liittyvistä ongelmista, ja valinnan vapaus tehdä mitä huvittaa on varmasti ihan kiva asia sekin.

Rahattomuus vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti – sosiaalisiin suhteisiin, henkiseen hyvinvointiin sekä fyysiseen jaksamiseen. Rahaa ei mieti silloin kuin sitä on, mutta se on koko ajan mielessä silloin kuin sitä ei ole. Rahaa tarvitaan koko ajan ja joka paikkaan, ja sen puute tuntuu ja näkyy hyvin nopeasti arjessa.

Rahasta ja vaurastumisesta puhuminen mielletään yleisessä keskustelussa helposti kylmäksi ja kovaksi sisällöksi. Raha itsessään on neutraali asia; se vain on. Se on asia siinä missä mikä tahansa muukin aineellinen asia maailmassa. Eron asiaan tekee ihmiset ja ihmisten tunteet sekä suhtautuminen rahaan. Ihmiset määrittävät itse sen, miten he rahaan suhtautuvat, ja asettavat itse kaikki blokit, oletukset ja tunteet, mitkä siihen liittyy.

Hienoa tässä on se, että voimme itse päättää omista tunteistamme ja ajatuksistamme, sekä muuttaa niitä tarvittaessa.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat

Valitettava tosiasia on, että edelleen, vuonna 2022, rahajakauma on epäsuhteessa miesten ja naisten välillä. Vaikka rahapuhe on lisääntynyt hurjasti viime vuosien aikana, on naiset edelleen alakynnessä, kun puhutaan varallisuuseroista. Edelleen on parisuhteita, joissa mies tekee rahan ja nainen hoitaa kodin. Itsessään tuossa ei ole mitään väärää, mutta siinä vaiheessa, kun rahasta tulee vallan väline, tilanne muuttuu huonoksi.

On jokaisen naisen vastuulla ottaa ohjat omiin käsiin ja muuttaa tilanne tasapuolisemmaksi. Sen voi parhaiten aloittaa sillä, että rikkoo hiljaisuuden ja kertoo miten haluaisi asian olevan. Sen jälkeen voi aloittaa aktiivisen muutostyön parempaan päin. Mikäli elää parisuhteessa, jossa vain toisella osapuolella on pääsy rahoihin, tai jossa vain toisella osapuolella on mahdollisuus vaurastua, on aika miettiä asioita uusiksi, ja ottaa vastuu omasta tilanteesta.

Kannustan kaikkia, varsinkin naisia, tavoittelemaan taloudellista itsenäisyyttä, jossa voit itse päättää elämästäsi ilman huolta tai pelkoa taloudellisesta turvasta. Raha on pääsylippu vapauteen.

Kommentit

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tarvitsetko tukea matkallesi?

Olen apunasi talousasioissa

Oletko yksin raha-asioidesi kanssa? Tuntuuko siltä, että haluat ja tarvitset muutosta taloudelliseen tilanteeseesi, mutta et tiedä mistä aloittaa? Sitä varten olen kehitellyt kaksi erilaista palvelupakettia, jotka ovat sinun apunasi muutoksessa.

Minusta jokaisen tulisi voida olla raha-asioiden kanssa rauhassa, ja jokainen ansaitsee taloudellisen mielenrauhan. Ole rohkeasti yhteydessä, niin katsotaan miten voin parhaiten auttaa sinua.

Säästöpossu

Sijoita kuin tavis -sijoituskoulu

Sijoituskoulusta:

  • kuuden viikon kurssi, jonka aikana opit kaiken tarpeellisen rahasto- ja osakesijoittamisesta
  • saat lisää itsevarmuutta sijoittamiseen
  • saat vastauksen kaikkiin osake- ja rahastosijoittamista koskeviin kysymyksiin
  • opit budjetoimaan sekä tunnistamaan omat rahauskomukset jotka vaikuttavat kuluttamiseesi
Sijoita kuin tavis

VAHVISTU SIJOITTAJANA -VALMENNUS

Valmennus on sinulle, jos

  • toivot yhteisöä, jossa voit jakaa kokemuksiasi sijoittajana sekä oman talouden muutoksesta
  • toivot itsellesi itsevarmuutta sijoittajana
  • haluat tavoitella isompaa sijoitussalkkua, sekä optimoimaan sijoituksesi
  • kaipaat henkilökohtaista opastusta ja valmennusta taloudelliseen tilanteeseesi
  • haluat vihdoinkin saada selkeät askeleet taloudellisten tavoitteidesi saavuttamiseksi
  • kaipaat tukea oman talouden hallinnan opetteluun, sekä oikeasti toimivien keinojen käyttöönottoon

E-KIRJA: SIJOITA KUIN TAVIS -TYÖKIRJA

 

Suosittu työkirja nyt myös ladattavana e-kirjana! Sijoita kuin tavis -työkirja on käytännönläheinen työkirja, ja se on suunniteltu auttamaan tavallisia ihmisiä tekemään älykkäitä taloudellisia päätöksiä ja luomaan vakaan taloudellisen tulevaisuuden. Työkirja tarjoaa monipuolisen lähestymistavan säästämiseen ja sijoittamiseen, sisältäen kaiken tarvittavan tiedon säästämisestä, puskurista, kulutustottumusten muuttamisesta, rahakäyttäytymisen syistä sekä rahasto- ja osakesijoittamisesta.

E-KIRJA: BUDJETTIVIHKO

 

Budjettivihko koko vuodeksi! Budjettikirjan avulla voit helposti ja selkeiden ohjeiden avulla budjetoida taloutesi vuodeksi eteenpäin. Jokaiselle kuukaudelle on oma tyhjä budjettipohja.